A burkolatról kicsit másként

Mottó: A divat forgandó, csak az anyagok és a technológiák fejlődnek.

Amióta ember él a földön szállásán mindig volt burkolat. Barlangban természetes kő, kunyhójában vert föld. A fejlődés során az épületek átalakultak, az igények bővültek. Változás indult a padlóburkolatok terén is: fagerenda, fapalló, parketta, intarziás parketta, hasított kő, tégla, cserép, mozaik, műkő, terrazzó, kerámia, stb.
Mint a mottóban említettem a divat forgandó. Reneszánszát éli minden régi és hagyományos módszer, tőlünk nyugatra kezdenek visszatérni az alapokhoz. Új alternatívák a természetességhez a megfelelő anyagokkal és technológiákkal. Ez azonban nem azt jelenti, hogy a most használt burkolóanyagok lekerülnek a palettáról, csak azt, hogy az új DESIGN padlók is helyet kérnek a burkolatok közt. Az új irányzatban helyet kapnak a vert agyagpadló utánzatoktól a legdíszesebb szín és formagazdagságú padlókig.
Az új padlók előnye, hogy 2 - 3 mm vastagságban, gyakorlatilag bármely már meglévő felületre akár íves lábazati kialakítással, hézagmentesen felhordhatók. Készítésük gyors, zaj és pormentes. A legkényesebb higiéniai előírásoknak is megfelel. Könnyen tisztítható és vandál biztos.
Amennyiben a divat, az ízlés változik vagy csak szeretné átalakítani, felújítani környezetét annak megfelelően az új burkolatot a régire el lehet készíteni, hiszen annak vastagsága csak 2 - 3 mm.